Nyhedsbrev juni 2018

Momsregnskaber

Om 4 uger slutter 1. halvår 2018 og det bliver tid til at få udarbejdet momsregnskaber for denne periode.
Flere og flere opfylder kravene til at komme på halvårsmoms, hvilket for mange opfattes som en fordel.

For os her på kontoret betyder det, at vores arbejde presses mere og mere sammen omkring den 1. september og den 1. marts. I stedet for at dele arbejdet ud på fire momsregnskaber på et år, bliver det nu kun to. Dobbelt arbejde på den halve tid.

Derfor må du meget gerne, hvis du afleverer bilag og materiale til bogføring hos os, komme med dit materiale så tidligt i juli måned, som det er dig praktisk muligt.

Persondataforordningen
Den 25. maj trådte den nye Persondataforordning i kraft. Det er vigtigt at du får indrettet din virksomhed, dine datarutiner og din IT-sikkerhed efter disse nye regler.

Mit nyhedsbrev for april måned havde Persondataforordningen som tema. Du kan finde nyhedsbrevet på min hjemmeside via dette link: Nyhedsbrev april 2018

Datatilsynet har i mellemtiden opdateret deres hjemmeside med de manglende vejledninger. Dem finder du via dette link: https://www.datatilsynet.dk/generelt-om-databeskyttelse/vejledninger-og-skabeloner/

Forhøjet godtgørelse af elafgift fra 1. maj 2018.
Du kan som virksomhed få mere godtgjort/tilbagebetalt af elafgiften på el som anvendes til varme, aircondition og varmt vand. Og private med elvarme skal betale mindre for deres elektricitet.

Virksomheder
Virksomheder kan få tilbagebetalt 50,7 øre pr. kWh af el til varme, vandvarmere og aircondition via momsopgørelsen. Tilbagebetaling sker for at afgifter ikke skal ramme virksomheder. Satsen på 50,7 øre er forhøjet til 65,7 øre.

Virksomheder, der opgør deres forbrug til fx rumvarme efter kvadratmeterreglen, er ikke berettigede til den højere godtgørelse af afgift. For at opnå forhøjet tilbagebetaling, skal virksomheden opsætte separate målere. Kvadratmeterreglen er, at virksomheder, som ikke har særskilte målere, beregner godtgørelsen med den høje sats (91 øre) for hele forbruget, og så nedsætter godtgørelsen med 10 kr. pr. kvadratmeter pr. måned for de lokaler, hvor der anvendes el til varme/kulde. Har man fx en butik/lager, hvor kun butikken på 30m2 køles, kan man beregne 91-øres godtgørelse på det hele, og så nedsætte godtgørelsen med 30 x 12 x 10 = 3.600 kr. om året. Disse virksomheder får som sagt ikke glæde af den højere godtgørelse.

Hvis du bruger el til varme/kulde, og ikke har særskilte målere, bør du overveje om omkostningerne til denne/disse ekstra målere kan svare sig, i forhold til at du så kan få mere afgift tilbagebetalt.

Et eksempel for en lille virksomhed: Hvis der er tale om 10.000 kWh årligt som anvendes til varme/kulde kunne man før opnå 5.070 kr. tilbagebetalt. Og fremefter 6.570 kr. En gevinst på 1.500, som er meget rar at få med, men som mange virksomheder måske anser for at være lidt uhensigtsmæssigt, idet man skal bruge tid på at sætte sig ind i reglerne og beregne forholdsmæssig godtgørelse (se nedenfor), hvilket måske opleves besværligt.

Skæv ikrafttrædelsesperiode
Forhøjet godtgørelse har virkning for 1. maj 2018 og fremefter. Hvis elregningen ikke har skæringsdato på lige netop denne dag, skal der laves en forholdsmæssig opgørelse. Hvis elregningen vedrører april, maj og juni, kan man få den lave godtgørelse i 30 dage (april) og den høje godtgørelse i 61 dage (maj og juni).

Private
For private er afgiften på el til elvarme nedsat med 15 øre pr. kWh. Private skal blot sikre sig at de er registreret med elvarme i BBR (bygningsregistreret) samt hos forsyningsselskabet. Den nedsatte afgift er på årligt forbrug over 4.000 kWh. Registrering i BBR sker ved, at du ringer til din kommune. Nogle kommuner har også blanketter på sin hjemmeside, som skal udfyldes. Registrering hos forsyningsselskabet, sker typisk via en blanket, som du finder på forsyningsselskabets hjemmeside.
Krav for at blive registreret i BBR som el-opvarmet helårsbolig, og dermed opnå den reducerede elafgift, er:
At boligen er en helårsbolig med faste elvarmeinstallationer, som dækker mere end halvdelen af boligens nettovarmebehov (inklusive varmt brugsvand).
Elvarmeinstallationer defineres som: el-radiatorer, loft- eller gulvvarme med eldrevne varmepumper, elkedler eller kassetter i centralvarmeanlæg, jordvarme og akkumulerende elvarme.

Kontakt mig, hvis du vil høre mere.

Med venlig hilsen

Henrik Eriksen
Registreret revisor

Gebyr for lovpligtig bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering

Dette gebyr skal dække et årligt gebyr, som opkræves af Erhvervsstyrelsen hos alle landets revisorer til brug for drift er Erhvervsstyrelsen kontroller med overholdelse af reglerne.

Dertil skal gebyret dække omkostninger til anskaffelse og drift af software, der kan opfylde kravene til bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering.

Gebyret tilskrives ved opstart af kundeforhold. Og efterfølgende én gang om året.